Traineeship - greenyard.group
for a healthier future
Foto trainees banner
Traineeship

 

Ben je ambitieus en niet bang voor af en toe een confrontatie met jezelf? Sterker nog, je ziet dat als groei? Dan is ons traineeship wellicht iets voor jou.

Wat doe ik als trainee bij Bakker?
Als trainee doorloop je een programma van 2 tot 3 jaar waarin we je ondersteunen in een razendsnelle ontwikkeling op zowel persoonlijk als werkinhoudelijk vlak. Een programma op maat, waarin we goed kijken naar je talenten en meedenken hoe je het best verder kunt groeien.

In de regel start je met een leidinggevende functie in de operatie. Daarna volgt een traject waarbij je je specialiseert op een van de afdelingen, een grootschalig project leidt of ervaring in het buitenland opdoet. En uiteraard is er veel ruimte voor intervisie met de andere trainees. Een intensieve en inspirerende periode, waar je je hele loopbaan plezier van hebt.

Nieuwsgierig? Edith, Eric, Cees en Suzanne delen graag hun ervaring.
Edith Spruit trainee
Edith Spruit (in dienst sinds 2011) Teamleider logistiek planning. Studeerde Supply Chain Management na een master Bedrijfskunde:
’Je mag hier open en eerlijk zijn’
‘Kort gezegd ondersteun ik de collega’s van de Logistieke Planning met informatie om beslissingen te nemen en hun taken goed uit voeren. Zij zijn de spin in het web van Bakker. Het kan een uitdaging zijn om alles zo goed mogelijk voor iedereen te regelen, maar dat maakt het des te bijzonder als we met z’n allen weer hebben georganiseerd dat het in de DC's ligt en beschikbaar is voor winkeluitlevering.

Ik heb tijdens het traineeship geleerd dat Bakker erg open staat voor nieuwe mensen en nieuwe ideeën – zelfs als mensen hier al lang werken. Dat vind ik heel positief. Je mag hier open en eerlijk zijn. Niemand ruikt het als je iets wilt, dus je moet zelf je mond open doen. Bakker luistert altijd.

Je hebt ook de kans zelf initiatief te nemen om dingen op te pakken – zowel het MT als collega’s staan ervoor open. Mensen zeggen soms ‘er verandert zo weinig’, dan denk ik: wat heb je zelf gedaan? Het werk hier is niet altijd makkelijk, maar het past bij me. Als het geen uitdaging zou zijn, zou ik het saai vinden.’
Eric janssen trainee
Eric Jansen (trainee) In dienst sinds 2017 Studeerde Bedrijfskunde met master Supplychain Management:
‘Waardevolle begeleiding’
'Na een halfjaar productie bij Verpakken, zit ik nu bij Marketing en bij Kwaliteit. Om het halfjaar wissel je van functie, waardoor je het bedrijf en de mensen goed leert kennen. Ik zit nu zelfs op twee afdelingen. Je hebt minimaal één projectdag op een andere afdeling. Die afwisseling is leuk. Bakker is informeel. Mensen zijn aanspreekbaar, open- minded en no- nonsense. Ze staan voor je klaar. Ik heb zelfs hulp gekregen toen ik vroeg om sponsoring bij mijn voetbal, ook al was dat extra werk voor iemand.
Ik vind de begeleiding ook waardevol. Ik bespreek maandelijks met iemand van het MT wat ik meemaak en hoe ik heb gehandeld of zou kunnen handelen. Wat dat betreft is het erg persoonlijk. De insteek is uitvinden wat bij me past, en hopelijk in een vaste baan rollen.

Ik heb nu al verantwoordelijkheid en mijn salaris is marktconform. Ik voel me niet ’de stagiair'. Dit is een mooie springplank, en je hoeft er geen carrièretijger voor te zijn. Het is vooral heel breed. Dat is ook de kracht.’
Cees Leijten trainee
Cees Leijten (In dienst sinds 2014) Studeerde Bedrijfskunde met een master Strategic Innovation Management:
‘Je leert snel door de verantwoording die je krijgt'
‘Ik ben strategisch inkoper van steenfruit, winterpeen, uien en knoflook. Een baan die me enorm goed ligt. Ik zie en hoor veel, heb de mogelijkheid te reizen en ik heb veel verantwoording. Ik bouw zelf verder aan de productgroep, probeer de verkopen te laten stijgen, de kwaliteit te verbeteren en ben scherp op de inkoop. Als trainee begon ik bij de Rijperij als teamleider. Daarna ben ik van start gegaan op de commerciële afdelingen, daar zat ik meteen op de goeie plek.
Ik ben daardoor niet meer naar een andere afdeling gegaan, hoewel dat wel de bedoeling is. Ik vind het wel een voordeel dat ik meer van het bedrijf gezien heb. Je moet je er bewust van zijn dat je heel praktisch begint. Je leert en ontwikkelt hier vooral door te doen en de verantwoording die je krijgt. Verbeterpunt is nog wel nog meer aandacht voor lange termijn projecten en activiteiten. Als operationeel bedrijf ligt de focus toch met name op het vandaag oplossen van problemen en zorgen dat alles loopt.

Bakker is een plezierige plek met een interessante dynamiek. Aan de ene kant heb je de telers en internationale leveranciers, en aan de andere kant grootste supermarkt van Nederland. Een leuke plek om te beginnen.’
Testimonial traineeship - Suzanne vd Werff
Suzanne van der Werff (in dienst sinds 2016) R&D specialist. Studeerde Management, Economics and Consumer studies in Wageningen:
‘Breed kijken wat bij je past’
‘Ik werk samen met onze Nederlandse telers aan duurzame teelt en voedselverspilling, onder andere aan een product als Buitenbeentjessoep. Daarnaast heb ik de verantwoordelijkheid voor onder andere tomaten. Leuk, want ik ben veel bezig met de telers en hun passie voor wat ze doen. Het is jammer dat niet alle afdelingen zo vaak bij telers over de vloer komen als R&D. Het regelmatig bezoeken en bespreken van lopende zaken met telers geeft verbinding. Ik begrijp dat sommige andere afdelingen daar geen of te weinig tijd voor kunnen vrijmaken, maar van het wederzijds begrip en gedeelde passie worden we allemaal sterker.
Kijken door de hele keten heen hoe iets uiteindelijk in het schap komt, is interessant. Tijdens het traineeship zit je op veel verschillende afdelingen. Zo kon ik mooi van alle kanten kijken wat het beste paste. Ik had nog geen idee. Je leert het bedrijf goed kennen, wat je later in je carrière kunt gebruiken. Ik kwam er redelijk snel achter dat er een baan bestond die precies in zich had wat ik tijdens mijn studie leuk vond. Die heb ik nu!

Bakker voelt als een klein bedrijf. Ik heb het gevoel dat iedereen je wil helpen als je ergens mee zit. Ik had tijdens mijn traineeship een maandelijkse afspraak met een MT-lid, waarmee ik ook over dingen buiten de taken kon praten, bijvoorbeeld over hoe ik verder kon groeien. Het traineeship heeft me veel gebracht. Ik zou het iedereen aanraden.’
Ja, ik wil een trainee bij Bakker worden!
Enthousiast over ons traineeship? Solliciteer en wie weet word jij onze nieuwe collega!